Over Lieve - Lieve LieverdLieve Lieverd
facebook
warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

OVER LIEVE

DE WONDERE WERELD VAN LIEVE
image
Iedereen kent wel een Lieve. Zij is het meisje dat naar je zwaait ook al kent ze je niet. Ze is het meisje dat gaat huilen als ze haar zin niet krijgt en daar zelf het hardst om moet lachen. Het meisje dat alles om haar heen wil ontdekken en begrijpen, maar dat nog niet doet. Het meisje dat zo eigenwijs en bijdehand is dat je haar wel op moet eten.

Zij is een meisje van ongeveer 4 jaar oud. Ze is heel lief maar ook lekker eigenwijs. Lieve vertelt graag over zichzelf en over wat ze heeft meegemaakt. Soms vertelt ze ook over haar zusje, ouders en vriendjes. Lieve heeft alle typische kenmerken die bij een peuter horen, alleen dan nog even extra uitgelicht. Dit maakt Lieve zo herkenbaar en aandoenlijk.

Kinderboeken
Lieve Lieverd verschijnt in een serie verhaaltjes over Lieve en haar belevenissen. Haar belevenissen zijn geen hele avonturen, maar alledaagse dingen zoals naar bed gaan (of juist niet), lekker naar het strand met papa, een sneeuwpop maken of gewoon spelen met haar kleine zusje.

Geestelijk vader
Lieve Lieverd is een creatie van Rogier Kurtschreutter. Geïnspireerd door zijn eigen dochters ontstond in zijn hoofd de wereld van Lieve. Hoewel de eerste schets al dateert uit 2004 is er pas in 2014 gestart met de creatie van een serie kinderboekjes. Vanaf diezelfde tijd is Lieve Lieverd een officieel label van O’Dear Publishing House BV. In 2016 zette Lieve haar eerste stappen in de wijde wereld, de wonderlijke wereld van Lieve Lieverd.
loading
×